Super Fake Safari


Ga je mee op Super Fake Safari?


Wat is de Super Fake Safari?

De Super Fake Safar is een speelse combinatie van een fysieke puzzel en een app. Spelers leren op interactieve wijze meer over vier verschillende vormen van desinformatie. Clickbait, nepnieuws, deepfaketechnologie en de onwerkelijke wereld van sociale media worden stap voor stap eenvoudig uitgelegd. De spelers sluiten steeds een onderdeel af door de juiste vorm van desinformatie op de puzzel te vinden. Zo leer je desinformatie ook in een andere context herkennen.

De Super Fake Safari bevat video’s, opdrachten en discussievragen en is geschikt voor in het onderwijs, de zorg of gewoon thuis voor kinderen en jongeren vanaf 9 jaar.

Totaaltje-oefeningen totaaltje-SFS

Omdat alles begrijpelijk en beeldend wordt uitgelegd is de Super Fake Safari ook geschikt voor mensen die moeite hebben met complexe thema's zoals mensen met beneden gemiddeld IQ.

Uniek concept

De SFS bestaat uit een app en een puzzel.. Een uniek concept. Aan het eind van de safari moeten spelers met behulp van apart gelegde puzzelstukken op zoek naar een geheim getal.. En dat is best een klus. En super spannend. Je hebt dus een apparaat zoals je smartphone of tablet nodig en onze unieke puzzel. Los jij onze desinformatie puzzel op?


De Super Fake Safari ervaren? Check onze video:


Aanvullende materialen

Naast onze app en puzzel zijn aanvullende lesmaterialen beschikbaar voor in de klas. Laat leerlingen nadenken over nepnieuws en het voor één keertje zelf maken. Hoe werkt clickbait? En hoe maak ik een spannende titel die niet te weerstaan is? Bij het Super Fake Safari totaalpakket ontvang je deze bij je bestelling. Bovendien ontvang je de links naar meer aanvullende lesmaterialen over desinformatie. 

De Super Fake Safari bestellen?Klik hier!IMG-20220915-WA0006