Mediajungle- Super Fake Safari winnaar internationale MEDEA Awards!

Internationale erkenning voor Mediajungle, Super Fake Safari!

Dé Award voor uitmuntendheid in de productie en pedagogisch ontwerp van mediarijk leer- en onderwijsmateriaal. Hij gaat naar ons!

Met meer dan 70 inzendingen van over de hele wereld uit 3 continenten waren we al apetrots dat we tot de laatste 7 finalisten behoorden. Meer dan 80 juryleden vanuit geheel Europa hebben onze Super Fake Safari beoordeeld. En gespeeld dus 😊

Dat we als winnaar uit de bus zijn gerold hadden we niet durven dromen. Het maakt ons trots, en geeft ons de bevestiging en energie om vol door te gaan met het (door)ontwikkelen van laagdrempelige materialen ter bevordering van mediawijsheid. Voor iedereen!

De Award is afgelopen dinsdag aan Niels en Jorrit uitgereikt tijdens de conferentie Where Pedagogy meets Media” in Leuven. Nu op naar mooie samenwerkingen met buitenlandse partners.

Dank Media And learning Ass te Leuven voor de organisatie en het bijzonder Chloe. Uiteraard ook onze felicitaties aan Stolpersteine voor het winnen van de publieksprijs en de special award. Wat een waardevol project.


De MEDEA Awards

De MEDEA- Awards worden sinds 2007 uitgereikt aan excellente educatieve projecten waarbij het gebruik van media en video centraal staan.

De Super Fake Safari

De Super Fake Safari, ontwikkeld door de Mediajungle, is een speelse combinatie van een fysieke puzzel en een app. Spelers leren op interactieve wijze over vier verschillende vormen van desinformatie. Clickbait, nepnieuws, deepfaketechnologie en de onwerkelijke wereld van sociale media worden stap voor stap eenvoudig uitgelegd. De spelers sluiten steeds een onderdeel af door de juiste vorm van desinformatie op de puzzel te vinden. Zo leren zij desinformatie ook in een andere context herkennen.

Ontwikkeld in co- creatie met ASVZ en de Bibliotheken Noord Nederland.

 

De Super Fake Safari is mogelijk gemaakt met ondersteuning van Fonds SIDN

publicatiedatum: zaterdag 23 juni 2023
Lees ook:

Club van Advies compleet!

De Club van Advies adviseert Mediajungle gevraagd en ongevraagd op allerlei thema's

Mediajungle start samenwerking met ministerie van BZK!

De samenwerking zet in op het vergroten van kritische digitale vaardigheden.

MEDIAJUNGLE WINT NEDERLANDSE PRIVACY AWARDS!!

Wat zijn we trots als een aap met 25 staarten!

Kom je ook op onze kennissessie?

Woensdag 8 februari, 15.00-17.00 uur in Bibliotheek Dokkum