Mediajungle nu ook beschikbaar in online platform Schoolupdate!

Mediajungle nu ook beschikbaar in online platform Schoolupdate!


Sinds enkele weken is een speciale versie van de serious game ''De Mediajungle'' ook beschikbaar binnen het online leerportaal van Schoolupdate. Het is het resultaat van een waardevolle verbinding.

Op deze manier kunnen leraren en kinderen die gebruik maken van het platform kennis maken met de Mediajungle en werken aan het vergroten van mediawijsheid in de klas. 

Inmiddels zijn er al een kleine 100 spellen gespeeld binnen vier weken! 

 

De Mediajungle is een serious game die zowel individueel als in groepje te spelen is, en de dialoog start over mediagebruik. Naast het educatieve karakter is het ook gewoon een vette game die je wilt spelen en winnen!

 

Niels van Mediajungle:

 

'' Wij willen graag een bijdrage leveren aan meer aandacht voor mediawijsheid en sociale media in de klas. Onze laagdrempelige begrijpelijke tools kunnen daar enorm bij helpen denken wij. Mooi dat we nu ook hier zichtbaar zijn''.

 

Frank van Schoolupdate:

 

'' Als Schoolupdate zijnde helpen wij scholen om in de tijd van snel opvolgende technologieën zichzelf up-to-date te houden. Wij geloven dat alleen als organisaties doordachte keuzes maken en leraren de juiste begeleiding krijgen, technologie haar beloftes bij het opnemen van de lesstof, een hogere betrokkenheid creëren en werkdruk te verminderen kan waarmaken. Onze begeleiding doen wij via een blended leervorm. Wij geven trainingen online of op locatie, en bieden daarnaast een eigen e-learning omgeving waarmee wij streven het hele spectrum van digitale geletterdheid te omarmen. Momenteel hebben we al 12.500 gebruikers op ons platform en hebben zo’n 100 online modules gericht op leren en lesgeven met ICT. Omdat wij een brede variatie aan kennis, competenties en ervaring beschikbaar hebben zijn wij ook als interim-ICT’ers beschikbaar en helpend bij schoolbesturen. Wij zijn trots op het feit dat wij één van de weinige partijen in Nederland zijn die niet vanuit de hardware denken en handelen, maar vanuit de onderwijskundige vraag van scholen. Een thema als Mediawijsheid is essentieel en initiatieven als de aanpak van Mediajungle omarmen wij van harte!''.

 

 

De versie van Mediajungle binnen Schoolupdate heeft geen functionele beperkingen maar heeft wel een beperking op het aantal vragen en opdrachten wat getoond wordt. Scholen die gebruik maken van Schoolupdate kunnen zo zelf een goede inschatting maken of de Mediajungle geschikt is voor hen en (met korting) overstappen op de volledige editie. 

 

 


 

publicatiedatum: donderdag 6 juli 2022
Lees ook:

Club van Advies compleet!

De Club van Advies adviseert Mediajungle gevraagd en ongevraagd op allerlei thema's

Mediajungle- Super Fake Safari winnaar internationale MEDEA Awards!

Dé Award voor uitmuntendheid in de productie en pedagogisch ontwerp van mediarijk leer- en onderwijsmateriaal. Hij gaat naar ons!

Mediajungle start samenwerking met ministerie van BZK!

De samenwerking zet in op het vergroten van kritische digitale vaardigheden.

MEDIAJUNGLE WINT NEDERLANDSE PRIVACY AWARDS!!

Wat zijn we trots als een aap met 25 staarten!