Mediajungle is trots onderdeel van de verhalenbouwplaats!


De verhalenbouwplaats 

Mediajungle is vanaf heden onderdeel van de verhalenbouwplaats. Een nieuwe verbinding van creatieve onderwijsmakers.

Welkom op de verhalenbouwplaats. Hier kun je bouwen, filmen, opnemen kortom nieuwe verhalen maken! En... je leert wat er met al die verhalen gebeurt in de Mediajungle.   De verhalenbouwplaats is een samenwerking van vier creatieve onderwijsmakers; Greenscreenbox, Mediajungle, Steamlabs en Radiorakkers.  

 Alle vier zijn zij verschillend maar hebben één ding gemeen: Ze zorgen voor verhalen! Oh ja, en ze zijn supertof! Op de Verhalenbouwplaats wordt gemaakt, verteld en vastgelegd. Voor jong en oud. Los of in samenhang. Met én zonder scherm. Jij mag het weten, want het is jouw verhaal. Kom je mee verhalen bouwen?  

 Je vindt ons voor het eerst op de Eindhoven Maker Faire op 24+25 september. 

Bestel je ticket via https://eindhoven.makerfaire.com/ 

 PS: de verhalenbouwplaats is er voor congressen, beurzen en evenementen die wel een goed verhaal kunnen gebruiken. Wil jij de verhalenbouwplaats op jouw (onderwijs gerelateerd) event of wil je meer weten? Stuur ons een berichtje, we vertellen je graag meer! 

 

Tijdens het bouwen ontstaan er verhalen. De verhalen kunnen bij ons worden uitgediept, opgenomen op film of worden verwerkt tot een echte podcast. Zo kunnen kinderen hun verhalen delen en bewaren. Ze ervaren dat er een extra laag aan de werkelijkheid kan worden toegevoegd. Dat gebeurt op onze verhalenbouwplaats, maar ook in de wereld van internet en sociale media. Ga op Super Fake Safari en ontdek dat niet alles wat online ziet echt of waar is. Maar hoe erg is dat eigenlijk?  

STEAMlabs 

 Met je eigen LEGO® Education set begin je met het bouwen aan jouw verhaal. Maak karakters voor je film, bouw een safari-jeep of ga de uitdaging aan om zo ver mogelijk te rijden op de kracht van elastiekje…  

 Jouw racer, filmster of ander bouwwerk mag vervolgens mee op Super Fake-safari, naar de podcaststudio of naar de Greenscreenbox voor een extra dimensie. 

 

Greenscreenbox 

Altijd al een filmheld willen zijn? Vandaag is je kans! Bedenk je eigen verhaal en maakdaar met de Greenscreenbox een film van. 

 De greenscreen-techniek zorgt ervoor dat alles dat groen is, wordt veranderd in een achtergrondfoto naar keuze. Bijvoorbeeld een foto van de jungle. Bedenk een leuk, grappig of spannend verhaal en ontdek een aantal coole greenscreen-trucs. Met je LEGO® bouwwerk, de karakters van de Super Fake Safari, of ander speelgoed maak je je eigenfilm.  


Mediajungle Super Fake-safari 

Online zijn wel miljoenen verhalen te vinden. Dat is natuurlijk supertof en handig! Maar is alles wat je ziet wel echt of waar, en hoe erg is dat? Hoe zit het met fake news en waarom wil je altijd op dat ene linkje klikken?  Dat ontdek je tijdens de Super Fake Safari van de Mediajungle! Ga je mee? Vertel jij bij Radiorakkers hoe jij een weg weet te vinden in de online jungle? Hoe zorgen we ervoor dat het online nog eerlijk en leuk blijft? 


Radiorakkers  

Maak je eigen podcast en vertel ons over de avonturen die je hebt beleefd op onze Verhalenbouwplaats. Of heb jij een ander tof podcast onderwerp?  Radiorakkers gaat voor meer audio in de klas waarbij taal betekenisvol is en kinderen de kans krijgen zich verbaal beter te ontwikkelen met ruimte voor talent. Met het luisteren en maken van radio en podcasts werken kinderen actief aan hun woordenschat, taal- en leesontwikkeling, digitale geletterdheid en mediawijsheid. 


publicatiedatum: dinsdag 12 september 2022
Lees ook:

Club van Advies compleet!

De Club van Advies adviseert Mediajungle gevraagd en ongevraagd op allerlei thema's

Mediajungle- Super Fake Safari winnaar internationale MEDEA Awards!

Dé Award voor uitmuntendheid in de productie en pedagogisch ontwerp van mediarijk leer- en onderwijsmateriaal. Hij gaat naar ons!

Mediajungle start samenwerking met ministerie van BZK!

De samenwerking zet in op het vergroten van kritische digitale vaardigheden.

MEDIAJUNGLE WINT NEDERLANDSE PRIVACY AWARDS!!

Wat zijn we trots als een aap met 25 staarten!