Mediajungle gestart met ontwikkeling platform voor digitale zelfredzaamheid

Maandag 28 Maart nam Evelyn Verburgh ons mee in de wereld van gifts en coins binnen TikTok. Het was de afsluiter van onze officiële kick-off Mediajungle- het platform. Komende twee jaar ontwikkeld Mediajungle een interactief platform met laagdrempelige, speelse en begrijpelijke tools op een scala van mediawijsheid thema's voor in de zorg en het (speciaal) onderwijs. Dit alles in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. Tijdens de kick-off deelden de projectleden kennis binnen een serie korte masterclasses die een ander kan helpen bij de uitvoer van dit project. Een aantal wijze lessen in het kort:

Anke Donders van Breugel van zorginstelling ASVZ liet ons een kijkje nemen in haar gereedschapskist aan hulpmiddelen voor het begeleiden van mensen met een LVB. In het kort: toon en beeld zijn doorslaggevend voor de acceptatie en het succes van hulpmiddelen. Blijven we goed aansluiten bij onze gebruikers? Enorm blij dat Anke met haar unieke expertise komende jaren weer mee gaat helpen bij dit vraagstuk.

Jelle Drost vertelde over dat je juist gebruik moet maken van de positieve eigenschappen en kernkwaliteiten van mensen met een LVB. Samen met studenten gaan we onderzoeken hoe de algemene kernkwaliteiten zich verhouden tot het mediawijsheid-competentiemodel. Ofwel hoe zet je juist specifieke positieve eigenschappen van mensen met een LVB in ter bevordering van mediawijsheid.

Sonja Heijkamp-Lammers was er ook! Zij liet ons haar set aan mediawijsheid praatplaten zien. De praatplaten zijn erg geschikt voor een deel van onze doelgroep en komend jaar gaan we kijken hoe we deze een plek kunnen geven in ons platform. Welkom Sonja, fijn dat je ons komt versterken!

Ivonne Douma van RENN4 nam ons mee in haar onderzoek naar de vorming van vriendschappen en acceptatie bij leerlingen met een intellectuele beperking binnen een geïntegreerde onderwijssetting.  Renn4 is ontwikkelpartner van het platform. Leerkrachten en leerlingen gaan ons helpen bij de ontwikkeling en testen van zowel de inhoud als de techniek.


De ontwikkeling van het Mediajungle platform wordt ondersteund door SIDN fonds en Netwerk Mediawijsheid en zal eind 2023 beschikbaar zijn.

Vragen? Stuur gerust een berichtje.

publicatiedatum: dinsdag 4 april 2022
Lees ook:

Club van Advies compleet!

De Club van Advies adviseert Mediajungle gevraagd en ongevraagd op allerlei thema's

Mediajungle- Super Fake Safari winnaar internationale MEDEA Awards!

Dé Award voor uitmuntendheid in de productie en pedagogisch ontwerp van mediarijk leer- en onderwijsmateriaal. Hij gaat naar ons!

Mediajungle start samenwerking met ministerie van BZK!

De samenwerking zet in op het vergroten van kritische digitale vaardigheden.

MEDIAJUNGLE WINT NEDERLANDSE PRIVACY AWARDS!!

Wat zijn we trots als een aap met 25 staarten!