Mediajungle gaat de strijd aan tegen desinformatie!

In samenwerking met ASVZ, de Bibliotheken Noord Fryslân, Vitamine Eef, Jelle Drost, Hatog Krøller en uiteraard onze spelers ontwikkelt Mediajungle komend jaar een scala aan begrijpelijke tools en educatieve materialen om met name kwetsbare jongeren, zoals jongeren met een LVB weerbaarder te maken tegen desinformatie.

Fake news kan vervelende gevolgen hebben
Nepnieuws, fake berichten en hoaxes... Ze bestaan al heel lang, maar sinds de komst van sociale media gaat de verspreiding ervan razendsnel. Iedereen kan tegenwoordig iets plaatsen op internet. Wat is nu echt en wat is nu nep? Het wordt steeds moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden. Zeker wanneer je dit sowieso al lastig vindt, je snel beïnvloedbaar bent en je de neiging hebt berichten snel te delen, kan het erg vervelende gevolgen hebben. Daar willen wij wat aan doen!

Nieuwe serious game, heldere video’s en animaties
Zo komen we met een nieuwe serious game, heldere video’s en animaties, en maken we een interactieve flyer. Daarnaast doen we onderzoek naar de online weerbaarheid van mensen met een LVB tegen desinformatie. Deze campagne is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van SIDN fonds. Waarvoor grote dank!

publicatiedatum: donderdag 22 september 2021
Lees ook:

Club van Advies compleet!

De Club van Advies adviseert Mediajungle gevraagd en ongevraagd op allerlei thema's

Mediajungle- Super Fake Safari winnaar internationale MEDEA Awards!

Dé Award voor uitmuntendheid in de productie en pedagogisch ontwerp van mediarijk leer- en onderwijsmateriaal. Hij gaat naar ons!

Mediajungle start samenwerking met ministerie van BZK!

De samenwerking zet in op het vergroten van kritische digitale vaardigheden.

MEDIAJUNGLE WINT NEDERLANDSE PRIVACY AWARDS!!

Wat zijn we trots als een aap met 25 staarten!